[FI] Petteri Soini

Esittele itsesi, alter-egosi sekä varustekokonaisuutesi.

Valvoja: Ylläpito

Avatar
Soini
Etulinjan jäsen
Viestit: 1190
Liittynyt: 19 Loka 2007, 06:13
Paikkakunta: Rajamäki,Nurmijärvi

[FI] Petteri Soini

ViestiKirjoittaja Soini » 13 Loka 2008, 23:04

Tämä reprohahmo ja sen historia ei niinkään perustu iso-vanhempieni historiaan. Käytin soveltaen omaa siviili- ja sotilashistoriaani ja katsoin mitä siitä olisi sijoituksellisesti ja tehtävällisesti tullut sota-aikana. Päätelmien lähteinä käytin eri historiateoksia ja ennekaikkea Nurmijärven veteraani-matrikkelia.

SOINI PETTERI T. syntyi Jyväskylässä maaliskuussa 1903. Isä oli kaupungin rakennusmestari ja äiti leipuri. Hän kävi oppikoulun ja valmistui ylioppilaaksi Jyväskylän lyseosta toukokuussa 1921.

Vuoden 1923 kesäkuussa hän aloitti varusmiespalvelun Terijoella Polkupyöräpataljoona 1:ssä. Hän vapautui erillisen partiointi- ja sissikoulutuksen sekä aliupseerikoulun käytyään yli 14 kuukauden varusmiespalvelusta 28.8.1924.

Vuosina 1925-28 hän opiskeli kauppatieteitä Turun kauppaopistossa. Opintojensa jälkeen hän työskenteli konttoristina Jyväskylässä.

Kesällä 1929 hän avioitui lehtori Ann-Marie Kilströmin kanssa ja samana syksynä he muuttivat pääkaupungin tuntumaan Siirtomaatavaran maahantuontiyrityksessä alkavan toimen vuoksi.
Perheen ensimmäinen varsinainen koti sijaitsi Kirkkonummella. Sinne he toivat myös esikoisensa Laurin, joka syntyi 1930 Espoon kunnansairaalassa.
Vuonna, 1932 he muuttivat työn mukana Nurmijärven pitäjän Klaukkalan kylään. Työpaikkana toimi nyt Postisäästökonttori kirkonkylällä. Kaksi vuotta myöhemmin syntyi tytär Anna.

Petteri liittyi vuonna 1933 Pohjois-Uudenmaan Suojeluskuntaan.
Vuonna 1935 hän aloitti konttoripäällikkönä Osuuskassojen Keskusliitossa Helsingissä.

13. lokakuuta 1939 Petteri kutsuttiin muiden Nurmijärveläisten kera Ylimääräisiin harjoituksiin. Sota alkoi kirkonkylältä, Ahjolan pihalta. Siitä marssittiin Järvenpään maatalouskoululle, jossa muodostettiin 4. divisioonan 12. jalkaväkirykmentin (JR12) 1. pataljoona. Petteri sai johdettavakseen ryhmän tuttuja miehiä kylän raitilta. Seuraavana päivänä lähdettiin junalla kohti itää.
Toiminta-alueeksi muodostui koko sodan ajaksi Länsi-Kannas, paikanniminä Kuolemanjärvi-Koivisto-Viipurinlahti. Joulukuussa venäläiset iskivät rajusti Summan kylän kaistaleella 17.-21.12. päivinä, mutta kun puolustus piti, muuttui tilanne asemasodaksi. Rykmentti vuorotteli etulinjan ja reservin väliä muutaman päivän välein.
Tammikuun ajan vihollinen keskittyi ahdisti tykkitulella puolustajia ja helmikuussa se pyrki lopullisesti musertamaan vastarinnan. JR12 torjui Muurilan kannaksella venäläisten meren jäältä käsin tekemiä maihinnousuyrityksiä. Helmikuun 4. päivä Petterin ryhmän asemiin Humaljoella osui poikkeuksellisen voimakas kranaattikeskitys. Kaksi miestä kuoli välittömästi ja ryhmänjohtaja sai sirpaleen oikeaan polveensa. Petteri evakuoitiin illaksi joukkosidontapaikalle ja siitä selustaan. Alkoi tuskallinen matka kohti sotasairaalaa. Aselepo solmittiin noin kuukauden kuluttua.

Jalka leikattiin Lahden Sotasairaalassa ja hänet siirrettiin toipumaan Osasto 4:ään Vierumäen Urheiluopistolle. Syksyllä 1940 hänet viimein kotiutettiin Lahden Sotasairaalasta. Hän pääsi viimein perheensä luokse Nurmijärvelle.

Helmikuussa 1941 Petteri kutsuttiin taas Lahteen Hennalan kasarmille kuntoutukseen. Samalla hän toimi partiointitoiminnan kouluttajana nuoremmille jääkäreille. Oli tulossa uusi sota, nyt liittolaisten matkassa.

Jatkosota ehti jo käynnistyä, kun Petteri siirrettiin heinäkuun alussa 1941 henkilöstötäydennykseksi HKH 11:sta, eli täydentämään sodassa tähän mennessä huvenneita rintamajoukkoja III Armeijakunnan toimialueella. Kahden viikon kuluttua hänet komennettiin Rajajääkärikomppania 25:een kohti Karjalaa, Korpijärvelle.

Asemasotavaiheen alussa vanhempaa ikäpolvea kotiutettiin. Tässä vaiheessa Petteri kuitenkin ilmaisi halunsa edelleen toimia osana aiempaa osastoaan. Sujuvana järjestelijänä ja propagandistina tunnetun miehen työtehtävä päivittyikin sotavirkailijaksi.


Sotilashistoria:
- PUud.skp
- TS: JR12, rjoht, Johannes, Kuolemajärvi.
- Haav. 4.2.1940 Kuolemajärvi, 8.SotaS
- JS: Jv.Koul.K. 18, HTK 11, RajaJK25, RajaJP8, rjoht,
- Sotaarvo alik.
- Sotavirk.

Palaa sivulle “Henkilötiedot”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija