[DE] André Speidel

Esittele itsesi, alter-egosi sekä varustekokonaisuutesi.

Valvoja: Ylläpito

Speidel
Etulinjan jäsen
Viestit: 812
Liittynyt: 18 Loka 2007, 22:13
Paikkakunta: Esbo

[DE] André Speidel

ViestiKirjoittaja Speidel » 02 Joulu 2007, 20:48

speidel1.jpg
speidel1.jpg (85.53 KiB) Katsottu 2229 kertaa


Numero: 4189
Arvo: Schütze
Koko nimi: André Speidel
Syntymäpäivä: 14/10/1923
Syntymäkaupunki: München
Uskonto: E.V. (evangelisch)

ID tag: 4643
Veriryhmä: B
Wehrnummer: München II 23/47/4/4


André kutsuttiin Wehrmachtin palvelukseen vuonna 1940 Andrén ollessa vasta 18-vuotias. Palvelusjoukko-osastoksi määrättiin 389. Infanterie Divisioonan 546. jalkaväkirykmentti, joka oli osa Saksan 6. Armeijaa. Operaatio Barbarossan aikana André taisteli eteläisen armeijaryhmän (Heeresgruppe Süd) mukana jonka tavoitteena oli vallata Ukraina ja Kiova. Sotatalven 1941-1942 koittaessa tavoitteena oli vallata Rostovin kaupunki. Vuoden 1942 kesällä armeijaryhmä jaettiin A ja B ryhmiin, armeijaryhmä B:n (johon myös 389. ID kuului) tavoitteena oli Kaukasian öljykentät ja Stalingradin kaupunki.

14.10.1942 (syntymäpäivälahja Neuvostoliitolta) Stalingradin taistelussa André haavoittui vihollisen kranaatin sirpaleesta ja menetti tajuntansa sirpaleen nirhaistua takaraivoa. André ansaitsi kuitenkin vammasta sairasloman ja matkalipun Stalingradista. Vielä tuossa vaiheessa André ei tiennyt mitä taakse jätetyille taistelutovereille tulisi käymään. André ylennettiin Gefreiteriksi.

Ranskaan André kuitenkin rakastui ensisilmäyksellä, sota ei tuntunut enää todelliselta ranskalaiskaunottarien parissa. 389. Infanterie Division oli samalla aikaa tuhoutumassa Stalingradin epätoivoisessa taistelussa ja André siirrettiin 352. Infanterie Divisioonaan joka oli sijoitettu Ranskan Normandiaan, St. Lôhon. Vuosi 1943 ja vuoden 1944 alkupuolisko meni pitkälti koulutuksessa ja rannikon linnoittamisessa. Divisioonaan tuotiin myös lisää täydennyksiä ja uutta miehistöä oli koulutettava.

6.6.1944 tapahtui se mitä oli pelätty ja mihin yritetty valmistautua: Liittoutuneiden maihinnousu alkoi yön pimeillä tunneilla laskuvarjojoukkojen pudotuksella saksalaisten selustaan. Viestiyhteydet olivat moninpaikoin poikki eikä maihinnousun todellisuutta vielä ymmärretty. Yöllä taisteluja käytiin amerikkalaisten laskuvarjojoukkojen kanssa St.Meré Eglisen lähettyvillä. Andrén yksikön, 916. rykmentin puolustusasemat olivat Omaha Beach -nimisen sektorin ylämaastossa, tavoitteena puolustaa Vierville-sur-Merin ja Saint-Laurent-sur-Merin välistä rantakaistaletta. Lopulta amerikkalaiset pääsivät linjojen läpi ja osastojen oli vetäydyttävä sisämaahan rannikolta. Andrén yksikkö taisteli amerikkalaisia maihinnousujoukkoja vastaan ankaraa puolustustaistelua Normandian Bocage-maastossa kesä- ja heinäkuun ajan. Andrén yksikkö oli yksi niistä harvoista jotka ehtivät vetäytyä St.Lôn kaupungista ennenkuin loput divisioonasta jäi sinne mottiin ja tuhottiin.

Myöhemmin André sijoitettiin uudelleenmuodostettuun 352. Volksgrenadier Divisioonaan joka taisteli liittoutuneita vastaan Ardenneilla. Vaikka hyökkäyksen alussa saavutettiin suuria voittoja vihollisesta, eivät saksalaisjoukot kuitenkaan päässeet tavoitteeseensa Antwerpeniin. Sään paraneminen antoi amerikkalaisten ilmavoimille jälleen murskaavan ylivoiman ja saksalaisjoukot aloittivat lopullisen perääntymisen Saksan rajoille. Keväällä taisteluja käytiin lähinnä rajoilla mutta suurin osa sotilaista oli väsynyt sotaan ja haudanneet haaveet onnellisesta lopputuloksesta. André Speidel antautui amerikkalaisille maahanlaskujoukoille etelä-Saksassa lähellä Itävallan rajaa 7. toukokuuta, juuri ennen Saksan ehdotonta antautumista joka tapahtui 8. toukokuuta 1945. Sota oli hävitty ja edessä oli vaikea, miehitetyn Saksan, jälleenrakentaminen.

Palaa sivulle “Henkilötiedot”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija