Milpro:n varusteiden muokkaus

Keskustelua suomalaisten käyttämistä aseista, varusteista ja ajoneuvoista.

Valvoja: Ylläpito

Atrozbiguel
Viestit: 22
Liittynyt: 10 Tammi 2009, 21:58
Paikkakunta: Kouvola

ViestiKirjoittaja Atrozbiguel » 22 Touko 2009, 22:13

HUOMIO KAIKKI MILPROSTA KESÄPUSERONSA TILANNEET!

Kaikilla, joilla on kokemusta, kertokoon minkälaiset napit laittavat puseroihin kiinni. Ovatko harmaita muovisia leijonanappeja vai kunnon peltisiä tms. ???
Sitten vielä: Kuinka pahasti milpron kesäpuserot ovat perseellään noin valmistuksen kannalta, mokat korjailtavissa?
"Kaunista. Oikein kaunista!"

Saarinen
Viestit: 136
Liittynyt: 19 Loka 2007, 13:57
Paikkakunta: Iisalmi

ViestiKirjoittaja Saarinen » 22 Touko 2009, 22:56

Mulla oli tarkoitus laittaa ihan lähiaioina aikana omia kokemuksia MilPro-kesäpuseron tuunauksesta, mutta kun ei ole saanut kirjallisesti itsestään mitään ulos niin laitetaan ne kämäisen artikkelin pääkohdat esiin:

- Itsellä oli MilPro-puserossa nappeina taskuissa, olkapoleteissa ja takaosan vyönpidikkeessä harmaita, muovisia leijonanappeja jotka tulivat aikaisintaan 60-luvulla käyttöön. Nehän saivat kyytiä ja tilalle otin ruotsalaisista sarkahousuista oikein kelvollisia, nelireikäisiä peltinappeja. Ruotsi-housuista kannibalisoin yhteensä 8 nappia molempiin rintataskuihin, olkapoletteihin, molemmille puolille kylkiin vyönpidikkeisiin ja loput kaksi sijoitin kaulukseen (siihen ihan ylimpään, kauluksessa olevaan nappiin johon kiinnitetään takin kauluksen kieleke toiselta puolelta) ja sitten ylimpään rintanappiin.

- HARMAILLE, MUOVISILLE LEIJONANAPEILLE HETI KYYTIÄ! Sota-aikana oli ainoastaan mustia bakeliitti-leijonanappeja (olen nähnyt lähinnä kurjista materiaaleista -43 tai -44 valmistetuissa lumpuissa) tai kuparisia leijonanappeja. Leijonanappeja ei kuitenkaan reserviläisten ja varusmiesten kesäpuvuissa suoraan sanoen ollut, kuvien perusteella erittäin suuressa osassa miehistön ja ressujohtajien kesäpuseroissa näyttäisi olleen vain aivan yksinkertaiset peltinapit (joita löytyy mm. intin leipälaukuista tai ruotsi-sarkahousuista). Jos ei keksi mitään parempaa ratkaisua, yrittäköön huijausta ja maalatkoon MilPron takin harmaat muovileijonanapit vaikka kuparin/hopeanvärisellä pienoismallimaalilla tai tussilla, näyttääpähän sekin edes hieman paremmalta kuin harmaat muovinapit. Mallintaisivat siten edes oikeanlaisia leijonanappeja...

- Takin sulkemiseen ja hihan halkioihin oli itsellä vakiona kiinnitetty vihreitä, nelireikäisiä muovinappeja. Näistä, kuten sanottu, kaksi korvattiin ruotsalaisilla peltinapeilla. Nämä vihreät muovinapit eivät sikäli itseä haitanneet, suurin osa niistä kun jää piiloon (ylimmät napit korvasin peltinapeilla, sillä ne näkyvät jos kaulusta pitää gonahtaneesti tai muuten härösti auki). Lisäksi sota-aikana oli vissiin jonkin sortin bakeliittinappeja jotka muistuttavat näitä muovinappeja, ainakin itsellä on -40 valmistettuun aitoon M/36 asetakkiin käytetty hihan halkioihin ja ensisidetaskuun hyvin pitkälti vastaavia nappeja kuin mitä MilPron puserossa oli vakiona. Paras toki olisi jos näidenkin korvaamiseen riittäisi noita em. peltinappeja.

- MilPron kesäpuserossa ei ole mielestäni mitään suurta vikaa noin muuten, tosin jos nillitettäisiin niin kangas voisi olla aavistuksen erilaista ja sen semmoista. Nappien vaihdon lisäksi puseroa voi ehostaa kotikonstein seuraavasti:

1. Otetaan hommaan soveltuva vesiastia, jokin pesuvati tai minkä ikinä keksiikin ja täytetään kädenlämpöisellä vedellä. Haetaan pihalta multaa, hiekkaa, mutaa ja sen semmoista törkyä ja sotketaan veteen. Tämä on paskaista hommaa, kannattaa varautua a) siivoamaan jälkensä b) selittelemään hullunkurisen näköistä touhuaan asiaan perehtymättömille

2. Haetaan pihalta X määrä semmoisia pikkukiviä, ei ihan mitään pikkumurskaa mutta toisaalta ei mitään ihan nyrkinkokoisia kimpaleitakaan, mutta semmoisia joita menee kesäpuseron rintataskuun "sopivasti", joku 10-15 kpl ainakin. Täytetään siis kivillä takin rintataskut. Kannattaa varmistaa, ettei taskuissa ole mitään. Vituttaisi, jos esim. vaivalla taiteiltu repro-sotilaspassi tai muu turmeltuisi seuraavassa työvaiheessa.

3. Sitten upotetaan kivillä täytetty takki likaveteen ja uitetaan ihan läpimäräksi ja muutenkin liataan takkia ihan reilusti. Uskokaa, ei kesäpuserot olleet enää puhdasta kamaa taistelujen aikana kun kontattiin soilla ja metsissä ja ilmassa lensi rautaa, vettä ja maata. Vaikka takki näyttää tässä vaiheessa aivan ylilikaiselta niin ei hätää, lika imeytyy hyvin tehokkaasti kuivuessaan eikä välttämättä edes paljoakaan erotu kun takki on täysin kuiva. Lopuksi laitetaan takki kuivamaan narulle, tässä vaiheessa kannattaa rypistellä takki niin hyvin kuin mahdollista että se muotoutuu uudelleen ja on täten käytetyn näköinen. Kivien idea taskuissa on se, että taskut muotoutuvat uudelleen eivätkä ole niin prässätyn tehdastuoreen näköiset.

4. Kun takki on täysin kuivanut, voi kopistella kenties isoimmat roskat ja kuivaneet maapaukut pois. Sitten takin ilmettä voi vielä ehostaa hankaamalla siihen likaa esim. multakokkareilla ja hiilellä.

5. Vaihtoehtoisesti koko em. operaation voi korvata laittamalla takin päälle ja lähtemällä metsään ja harrastamalla mukavaa arkiliikuntaa eli syöksymistä viiden metrin välein. Suo on hyvinkin sopiva maasto takin kannalta tähän touhuun.

Ajatukset solmussa, takana on kohta toinen kellonympärys valvottuna ja höystettynä kohtalaisen raskaalla fyysisellä työllä, joten teksti on sen mukaista. Huomenna laitan kuvia omasta kesäpuserostani jolle tein kaikki samat toimenpiteet jotka äsken luettelin.

Avatar
Peltola
Etulinjan jäsen
Viestit: 2063
Liittynyt: 19 Loka 2007, 02:04
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Peltola » 23 Touko 2009, 02:40

Parempi vaihtoehto narulla kuivaamisen tilalle on takin laittaminen koukkuun tai vastaavaan roikkumaan, jolloin koko takki saa yhdestä pisteestä roikkuessaan lyssähtäneen ja kurjan ulkomuodon.
Etulinja

Atrozbiguel
Viestit: 22
Liittynyt: 10 Tammi 2009, 21:58
Paikkakunta: Kouvola

ViestiKirjoittaja Atrozbiguel » 23 Touko 2009, 09:09

Kiitos tolkuttomasti, Dirty_Ape!

Näillä neuvoilla pääsen pitkälle. Itselläni löytyy noita peltinappeja jonkun verran, otin nääs työtakista ja kuusi kappaletta taisi olla ennestään.
Noita likaamisniksejä ajattelin koittaa, jos en sitä tetsauskäytössä paskaseksi saa. Onneksi meillä onkin lupa harrastaa eräällä erittäin soisella alueella, josta löytyy juoksuhauta (jossa hiekkaa ja muuta kakkaa). Siihen vielä vesisade niskaan niin johan on!

Pistä siitä kesäpuserosta kuva tulemaan.
"Kaunista. Oikein kaunista!"

Saarinen
Viestit: 136
Liittynyt: 19 Loka 2007, 13:57
Paikkakunta: Iisalmi

ViestiKirjoittaja Saarinen » 23 Touko 2009, 10:28

Kas näin (klikkaamalla isommaksi):

Kuva Kuva

Kamera näyttää hieman vääristävän värisävyjä (onneksi tänään tulee uusi) mutta pääasia lienee selvinnyt. Paremmalta takki kyllä näyttää ihan luonnossa, pitänee kokeilla uudella kameralla joskus ottaa parempia kuvia. Takki on siis uitettu likavedessä, rypistelty ja kuivattu ja lisäksi saanut vielä käsittelyn kuivana mm. hiilellä. Lisäksi takki on nähnyt jonkin verran ihan sitä itseään eli käyttöä.

Kannattaa muistaa, että sota-aikana kovimpien tappeluiden aikaan puseroita ei pesty, tai jos pestiin, niin ne pestiin luonnossa (ts. mahdollisesti mutaisessakin vedessä). Pienet repeämät ja muut semmoiset korjattiin itse neulalla ja langalla, jos jaksettiin. Lomillelähdöt olivat tietysti asia erikseen, samoin kuin paraatit, kunniamerkkien jakotilaisuudet ja sen semmoiset...

Atrozbiguel
Viestit: 22
Liittynyt: 10 Tammi 2009, 21:58
Paikkakunta: Kouvola

ViestiKirjoittaja Atrozbiguel » 23 Touko 2009, 14:24

Hienoa jälkeä. Täytyypä kokeilla.
"Kaunista. Oikein kaunista!"

Avatar
Jägare Aminoff
Viestit: 136
Liittynyt: 10 Tammi 2009, 03:54
Paikkakunta: Turenki

ViestiKirjoittaja Jägare Aminoff » 23 Touko 2009, 16:09

Tarttis tehä sama käsittely tuolle milpron lakkille joka minulla on.

Mites pahasti muuten niiden kenttälakki on pielessä?

Omia huomiota on:

1 muoviset lejonanapit
2 Muovinen kokardi
3 ei hikinauhaa sisällä

1 ja 2 kohdan olen muuttanut on kupariset napit ja emalinkokardi. Tuota hikinauhaa olen harkinnut asentaa.

Saarinen
Viestit: 136
Liittynyt: 19 Loka 2007, 13:57
Paikkakunta: Iisalmi

ViestiKirjoittaja Saarinen » 23 Touko 2009, 16:44

Toivottavasti tämä keskustelu pätkäistäisiin modejen toimesta ihan omaksi osakseen, vaikkapa keskusteluksi suomalaisten repro-varusteiden tuunailusta.

Lyhyesti: MilPro-lakki on periaatteessa ihan OK, napit tarttee vaihtaa kuparisiin ja muovikokardi peltiseen tai emaliseen. Omassa lakissa on kyllä jonkin sortin hikinauha, mutta se on jotain inhottavaa modernia keinokuitua. Muutenkin sisus on vähän niin ja näin, että enpä tiedä kannattaako tuolle tehdä mitään. Lippa on kyllä kovin lyhyt ja muutenkin niin joka suuntaan kuprulla että voisipahan olla paremmin tehty. Sarkakangas on takuulla suoraan 60-luvulta tuttua sarkakangasta, vertailtu on 60-luvun sarkavehkeisiin. Voisi melkein värjätä uudelleen koko lakin hieman vaaleammaksi ja tehdä lipalle jotain.

Enpä valittaisi jos markkinoille tulisi joku kurja pula-ajan materiaaleista huolella tehty kenttälakki...

Atrozbiguel
Viestit: 22
Liittynyt: 10 Tammi 2009, 21:58
Paikkakunta: Kouvola

ViestiKirjoittaja Atrozbiguel » 23 Touko 2009, 19:16

Oma kenttälätsä on enemmänkin sinisenharmaa. Napit on vaihdettu kupariseen ja lakki lähtee kohta värjäykseen pesukoneeseen. Kokardia ei tullut mukana ollenkaan.
"Kaunista. Oikein kaunista!"

Avatar
Jägare Aminoff
Viestit: 136
Liittynyt: 10 Tammi 2009, 03:54
Paikkakunta: Turenki

ViestiKirjoittaja Jägare Aminoff » 24 Touko 2009, 09:42

Dirty_Ape kirjoitti:Toivottavasti tämä keskustelu pätkäistäisiin modejen toimesta ihan omaksi osakseen, vaikkapa keskusteluksi suomalaisten repro-varusteiden tuunailusta.


Ihan yes mun mielestä.

Dirty_Ape kirjoitti:Omassa lakissa on kyllä jonkin sortin hikinauha, mutta se on jotain inhottavaa modernia keinokuitua. Lippa on kyllä kovin lyhyt ja muutenkin niin joka suuntaan kuprulla että voisipahan olla paremmin tehty.
Enpä valittaisi jos markkinoille tulisi joku kurja pula-ajan materiaaleista huolella tehty kenttälakki...


Kuten sannottu mun laikkissa ei ole laisinkaan hikinauhaa. Lippahan on valmiiks just oikeen goonahtanut. Juu oishan se hienoo jos jostain paperimassapohjasesta kankaasta tehty lakki ilmaantuis.

Avatar
Telinov
Etulinjan jäsen
Viestit: 595
Liittynyt: 15 Helmi 2008, 21:49
Paikkakunta: Helsingfors

ViestiKirjoittaja Telinov » 24 Touko 2009, 11:31

Jägare Aminoff kirjoitti:Juu oishan se hienoo jos jostain paperimassapohjasesta kankaasta tehty lakki ilmaantuis.


Kesäpuserokankaasta tehty kenttälakki olis mahtava :o
Если завтра война.

Avatar
Jägare Aminoff
Viestit: 136
Liittynyt: 10 Tammi 2009, 03:54
Paikkakunta: Turenki

ViestiKirjoittaja Jägare Aminoff » 24 Touko 2009, 15:31

sekin on totta tuo sarkanen on pirun lämmin. Harmi että M/83 on liian iso lippa.

Saarinen
Viestit: 136
Liittynyt: 19 Loka 2007, 13:57
Paikkakunta: Iisalmi

ViestiKirjoittaja Saarinen » 24 Touko 2009, 18:30

Nojaa, M/83 ei muutenkaan ole missään määrin käyttökelpoinen, lippa on lisäksi kova ja ennenkaikkea lakin materiaali ei passaa.

Kesäpuserokankaasta olisi ehkä juu kiva mutta Lottien lakkeja semmoset :) Toki, olihan niitä ihan armeijallakin, mutta ensisijaisesti kenttälakkeja pyrittiin valmistamaan sarkakankaasta ja sen korvikemateriaaleista.

Saarinen
Viestit: 136
Liittynyt: 19 Loka 2007, 13:57
Paikkakunta: Iisalmi

ViestiKirjoittaja Saarinen » 25 Touko 2009, 20:05

Jos M/36 kenttälakistaan oikein räyhäkkään haluaa niin tarvitaan puukko, rautalankaa ja pahvia.

Ensinnäkin, avataan lakin lipan sivusaumaa aivan hitusen verran puukon kärjellä, työnnetään lyhyt pätkä rautalankaa sisään ja väännetään lippa sen muotoiseksi kuin tykätään. Jos haluaa oikein kunnolla saada lakin särmäksi, leikataan pahvisuikale ja asetetaan se lakin sisään, otsan ja lakin väliin. Näin pahvi tukee lakin etuosaa ja jopa on komiaa.

Kyllä sitä tuohonkin aikaan osattiin. Eräs veteraani mainitsikin miten varusmiesaikana moiset muokkaukset kenttälakkeihin tehtiin lomille lähtiessä. Alikersantille vaan ei sopinut jäädä kiinni. Rautalangallahan sai kivaa jälkeä myös karvalakkiin, mikäli haluttiin matkia upseerimallin karvalakkia: työnnetiin rautalangat lakin korvakkeista läpi ja muotoiltiin sopivasti pystyyn, kuten upseerimallissa.

Speidel
Etulinjan jäsen
Viestit: 812
Liittynyt: 18 Loka 2007, 22:13
Paikkakunta: Esbo

ViestiKirjoittaja Speidel » 25 Touko 2009, 21:05

Rautalankaa käytetään myös nykyään. Meinaan M/91 kenttälakin saa just gonaksi käyttämällä rautalankaa :)........puhun kokemuksen syvällä rintaäänellä ;D
Vannoivat näin pojat urheat siellä:Orjuus pois, taikka menköön henki,niinkuin mennyt on isienkin,
kunnia kuolla on vapauden tiellä. Tää vala on murtumaton.

Saarinen
Viestit: 136
Liittynyt: 19 Loka 2007, 13:57
Paikkakunta: Iisalmi

ViestiKirjoittaja Saarinen » 16 Kesä 2009, 15:10

Noniin, kuvia omasta, kevyttä modausta nähneestä kenttälakista:

Kuva

Pohjana siis monta vuotta sitten hommattu MilPron reprolakki. Muovisen inhottavan kokardin tilalle vaihdettu sota-ajan mallinen maalattu peltinen ja vielä inhottavampien muovinappien tilalle on tullut sota-aikaisen malliset bakeliittinapit. Napit ja kokardi tuli Frontovikiltä, ja epäilenkin, että hän on ennen sinäänsä täysin hyväksyttävää osapuolen vaihtoa kähveltänytkin näitä naapurin käsiin jääneiden aseveikkojemme lakeista :)

Lisäksi lakkiin on tehty aiemmin mainitsemani patentit, eli lipan läpi on pujotettu kohtalaisen vahva rautalanka ja lippa on taiteltu hieman muodikkaammin. Lisäksi lakin sisältä löytyy pahvinen tuki jotta lakin etuosa pysyy prameasti muodossaan. Kyllä kotilomilla irtoaa!

Avatar
Telinov
Etulinjan jäsen
Viestit: 595
Liittynyt: 15 Helmi 2008, 21:49
Paikkakunta: Helsingfors

ViestiKirjoittaja Telinov » 16 Kesä 2009, 19:09

Saarinen kirjoitti: Kyllä kotilomilla irtoaa!


Poikeahan käymään täällä Hotel Tornissa :D
Если завтра война.

Avatar
Kyrö
Etulinjan jäsen
Viestit: 427
Liittynyt: 19 Kesä 2008, 20:54
Paikkakunta: Forssa

ViestiKirjoittaja Kyrö » 16 Kesä 2009, 19:21

Noita nappeja ja kokardeja jäi ämpäritolkulla Syvärin etelärannalle kun finskit lähti uiden pois sillanpäästä. Otin ne sit mukaan kun elämä työläisten paratiisissa alkoi kyllästyttää ja loikkasin takaisin Suomen Armeijan muonavahvuuksiin.
Kirov

Saarinen
Viestit: 136
Liittynyt: 19 Loka 2007, 13:57
Paikkakunta: Iisalmi

ViestiKirjoittaja Saarinen » 16 Kesä 2009, 20:15

Frontovik kirjoitti:Noita nappeja ja kokardeja jäi ämpäritolkulla Syvärin etelärannalle kun finskit lähti uiden pois sillanpäästä. Otin ne sit mukaan kun elämä työläisten paratiisissa alkoi kyllästyttää ja loikkasin takaisin Suomen Armeijan muonavahvuuksiin.


Näin arvelinkin... kenties sotapoliisikomppaniassa oltaisiin kiinnostuneita tekemisistäsi :)

Eiche kirjoitti:Poikeahan käymään täällä Hotel Tornissa :D


Mikä se semmonen pirtti on? Ee meillä Savossa päen semmosista tiijetä mittään. Rukajärveltä mänis koko loma pelekästään junassa istumisseen, eikä tahtos litteratkaan varmaan sinne asti riittee. Taijan männä kottiin, sen harvan kerran kun tiältä korvesta luvan kanssa sinne piäsöö. On sitä hameväkkee tälläkii kylällä. Tuskinpa sieltä Helsinkistä löötys meikäläeselle kirjekaveria.. niin hienoja lie nuo Tsadin likat ettei ne vilikasekkaan tämmösiin Rukajärvellä rähisevviin alikessun retkuihin, aenakin mittee oon kuullunna töpinän ukoilta, siellä on muutama poeka piäkaupunkiseuvulta meijän porukoehin eksynynnä.

Vuan jos meijän rintamasuunnalle eksyt niin pistäyvy tiällä päen, keitellään kahvit ja Seppäs-Juakolla on korppuja. Tahi männään Lottien kanttiiniin, kumpi vuan passoo.

Avatar
Telinov
Etulinjan jäsen
Viestit: 595
Liittynyt: 15 Helmi 2008, 21:49
Paikkakunta: Helsingfors

ViestiKirjoittaja Telinov » 16 Kesä 2009, 20:48

Saarinen kirjoitti:Vuan jos meijän rintamasuunnalle eksyt niin pistäyvy tiällä päen, keitellään kahvit ja Seppäs-Juakolla on korppuja. Tahi männään Lottien kanttiiniin, kumpi vuan passoo.


Pistän ton korvantaakse, jos vaik sinne eksysin.

Itsehän olen Naantalist kotosi sielt Turun kuppeesta.
Et Helsinskiin olen päässy käymää noitte Sk hommien takii, ja Hotel Torniin eksyttii kiljun juonni jälke :) Se on sellane tosi äveriäisten herrojen pytinki et tuns ittes melkee ulkopuoliseks, mutta ässä oli hihas nin kyllä palvelua saatiin :D
Если завтра война.

Avatar
TKK
Viestit: 48
Liittynyt: 16 Touko 2010, 01:16
Paikkakunta: Uppsala, Ruotsi

Re: Milpro:n varusteiden muokkaus

ViestiKirjoittaja TKK » 16 Touko 2010, 20:25

Vanha ketju, mutta koska on kyseessä Milpron, tai nykyään Milformin varusteet, niin ajattelin jatkaa tätä.

Mietin tuota Milformin kesälakki m/39, eli suikkaa... ei taida olla oikein alkuperäisen muotoinen ja näköinen... nahkahihnakin vähän onnettoman oloinen.

Löytyyköhän kyseistä päähinettä asiallisena reprona, vai täytyykö etsiä alkuperäistä? Miten sodanjälkeiset suikat menettelee?
Suojeluskunnat Suomenmaassa järjetystä vaatii/kaikki ryssät maasta pois ja alas punakaarti

Avatar
Telinov
Etulinjan jäsen
Viestit: 595
Liittynyt: 15 Helmi 2008, 21:49
Paikkakunta: Helsingfors

Re: Milpro:n varusteiden muokkaus

ViestiKirjoittaja Telinov » 16 Touko 2010, 22:32

Milformin reprosuikka on rehellisesti sanottuna täyttä pskaa. Sääli.

Kunnollista reproa ei taida löytää mikäli ei ole pääsyä jonkun sotaelokuvan puvustushuutokauppaan jne. Aitoa en hirveesti lähtis käyttämään, sen verran on arvoa niillä mielestäni, mutta sodanjälkeiset on asia erikseen. Itselläni on 60-luvun puolelta oleva suikka, malli on sama ja kangaskin kuin sota aikana.
Если завтра война.

Avatar
TKK
Viestit: 48
Liittynyt: 16 Touko 2010, 01:16
Paikkakunta: Uppsala, Ruotsi

Re: Milpro:n varusteiden muokkaus

ViestiKirjoittaja TKK » 17 Touko 2010, 00:07

Kiitos vastauksesta. Taidankin lahjoittaa Milform-suikkani ruotsalaiselle kaverille joka on kovasti hinkunut sitä... :P
Onkohan tuollaisia 60-luvun lakkeja mistään saatavissa?

Tuosta kesäpuserosta - tuli hankittua tuollainen tässä jokin aika sitten. Hyvinhän tuo ryppyyntyy ja nuhjaantuu kun vain laittaa päälle... minun yksilössä ei tosin ole niitä hihansuuhalkioita. Jostain olin lukevinani että niitä ei ollut myöhemmissä versioissa. Toivottavasti täsmää, jotta ei tarvitsisi lähteä räätäliä kiusaamaan.

Ersatz-nappeja täytyy tosiaan etsiä. Ajattelin etsiä täältä Ruotsista noita yllämainittuja peltinappeja - tiedä jos vaikka löytyisi hirmuinen surplus-erä jostain...
Suojeluskunnat Suomenmaassa järjetystä vaatii/kaikki ryssät maasta pois ja alas punakaarti

Speidel
Etulinjan jäsen
Viestit: 812
Liittynyt: 18 Loka 2007, 22:13
Paikkakunta: Esbo

Re: Milpro:n varusteiden muokkaus

ViestiKirjoittaja Speidel » 17 Touko 2010, 09:53

Osassa takeista löytyi hihansuuhalkiot, osasta ei. Käsittääkseni halkiosta luovuttiin sodan edetessä ja takkimallin yksinkertaistuessa.
Vannoivat näin pojat urheat siellä:Orjuus pois, taikka menköön henki,niinkuin mennyt on isienkin,
kunnia kuolla on vapauden tiellä. Tää vala on murtumaton.

Avatar
Kaufmann
Etulinjan jäsen
Viestit: 540
Liittynyt: 26 Loka 2007, 21:27
Paikkakunta: The Glow

Re: Milpro:n varusteiden muokkaus

ViestiKirjoittaja Kaufmann » 15 Kesä 2010, 18:17

Vähäsen poikkeaa aiheesta, mutta antaa mennä!

http://cgi.ebay.com/WW2-German-Heer-Eli ... 5d26029506

Eroaako Suomi-alupaita paljon tuosta? Mitä muokattavaa tulisi? Voisi sopia ainakin siviilimallin paidaksi.
Takalinja

Speidel
Etulinjan jäsen
Viestit: 812
Liittynyt: 18 Loka 2007, 22:13
Paikkakunta: Esbo

Re: Milpro:n varusteiden muokkaus

ViestiKirjoittaja Speidel » 15 Kesä 2010, 18:55

Suomalaisessa aluspaidassa tuo keskinapitus on lyhyempi ja siinä on vain kolme nappia. Lisäksi leikkauksessa pieniä eroja. Halvemmalla tosin pääsee kerralla kun ostaa Suomesta ihan korrektin paidan :)
Vannoivat näin pojat urheat siellä:Orjuus pois, taikka menköön henki,niinkuin mennyt on isienkin,
kunnia kuolla on vapauden tiellä. Tää vala on murtumaton.

Avatar
TKK
Viestit: 48
Liittynyt: 16 Touko 2010, 01:16
Paikkakunta: Uppsala, Ruotsi

Re: Milpro:n varusteiden muokkaus

ViestiKirjoittaja TKK » 15 Kesä 2010, 22:00

Kun katsoo sodanaikaisia kuvia, niin vaikuttaa siltä että tuota verikauhaa taisi olla monta mallia... joillakin näkyy melko päätä myötäilevä, hieman lattana malli lyhyehköllä lipalla, joillakin taas ihan Milformin lakin muotoinen korkeahko tötterö.

Kaufmann kirjoitti:Vähäsen poikkeaa aiheesta, mutta antaa mennä!

http://cgi.ebay.com/WW2-German-Heer-Eli ... 5d26029506

Eroaako Suomi-alupaita paljon tuosta? Mitä muokattavaa tulisi? Voisi sopia ainakin siviilimallin paidaksi.


Ostin juuri tuollaisen paidan WM-asepukuani varten. Kesti kohtalaisen kauan ennen kuin ilmestyi postilaatikkoon, paita oli liian pieni (Asian sizing...) ja lisäksi valmiiksi likainen - liekö räätäli tiputtanut kahvia vai ties mitä rinnukselle.

En suosittele...

Speidel kirjoitti:Halvemmalla tosin pääsee kerralla kun ostaa Suomesta ihan korrektin paidan :)

Mistäs mahtaisi löytyä?
Suojeluskunnat Suomenmaassa järjetystä vaatii/kaikki ryssät maasta pois ja alas punakaarti

Avatar
Telinov
Etulinjan jäsen
Viestit: 595
Liittynyt: 15 Helmi 2008, 21:49
Paikkakunta: Helsingfors

Re: Milpro:n varusteiden muokkaus

ViestiKirjoittaja Telinov » 16 Kesä 2010, 00:13

Speidel kirjoitti:Halvemmalla tosin pääsee kerralla kun ostaa Suomesta ihan korrektin paidan :)

Mistäs mahtaisi löytyä?[/quote]

Mäntän keskustassa on vaateliike Silvan, sieltä. Mutta koska te asutte Uppsalassa, niin ette taida hyötyä tästä.
Если завтра война.

Avatar
TKK
Viestit: 48
Liittynyt: 16 Touko 2010, 01:16
Paikkakunta: Uppsala, Ruotsi

Re: Milpro:n varusteiden muokkaus

ViestiKirjoittaja TKK » 16 Kesä 2010, 11:06

Kovasti on hyötyä, kiitos tiedosta. Lomareitti kun kulkee yleensä Turun satamasta pohjoiseen päin, Tampereen ja Jyväskylän ohi. Mänttähän sijaitsee mukaasti sillä välillä.
Suojeluskunnat Suomenmaassa järjetystä vaatii/kaikki ryssät maasta pois ja alas punakaarti

Avatar
Telinov
Etulinjan jäsen
Viestit: 595
Liittynyt: 15 Helmi 2008, 21:49
Paikkakunta: Helsingfors

Re: Milpro:n varusteiden muokkaus

ViestiKirjoittaja Telinov » 16 Kesä 2010, 14:10

Niinkö, no siinätapauksessa :D
Если завтра война.

Avatar
TKK
Viestit: 48
Liittynyt: 16 Touko 2010, 01:16
Paikkakunta: Uppsala, Ruotsi

Re: Milpro:n varusteiden muokkaus

ViestiKirjoittaja TKK » 16 Kesä 2010, 19:27

Onko kukaan kokeillut Milformin lakin valkaisua? Jollain klooripitoisella voisi ehkä saada tuota sinisenharmaata enemmän SA-sävyiseksi.
Suojeluskunnat Suomenmaassa järjetystä vaatii/kaikki ryssät maasta pois ja alas punakaarti


Palaa sivulle “Suomen aseistus ja varustus”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija