Terveisiä Japanista - CMC Kar98K + Hudson Sten Mark II

Keskustelua deaktivoiduista, ampumakelvottomista (model guns) sekä paukkuaseista (blank firing).

Valvoja: Ylläpito

Avatar
Korhonen
Etulinjan jäsen
Viestit: 1250
Liittynyt: 22 Syys 2007, 15:53
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Terveisiä Japanista - CMC Kar98K + Hudson Sten Mark II

ViestiKirjoittaja Korhonen » 02 Maalis 2009, 18:14

Meikäläinen opiskelee tällä hetkellä Japanissa, ja kuten aika moni tietää, on tämä maa airsoftin lisäksi se replica-aseiden päämesta. Japanin aselainsäädäntö on tosi kiree, joten pyssyjä diggailevilla japseilla ei oo ollu muuta mahista, kun vääntää sitten pirun hyviä replicoita. Mageimmat replicat ja paukkupyssyt on valmisteltu siinä 60 ja 70-lukujen vaiheilla, jonka jälkeen aselait voimistu edelleen ja nykyään valmistajat joutuukin sitten tekemään pyssynsä kaiken maailman muovista ja murometalleista teräksen sijaan.

Menin sitten ja hommasin kovalla vaivalla Yahoo Auctionsin (käytännössä Japanin eBay) premium accountin, joka maksaa pikkasen kuussa, mutta oikeuttaa mut huutamaan yli 5000 jeniä huutokaupan kohteista. Yahoo Auctionsissa pyörii jos jonkinlaista airsotapyssyä ja model gunia, mutta mua kiinnosti eniten CMC:n valmistamat taideteokset, joita pidetään edelleenkin maailman parhaina replica-aseina. Etenkin CMC:n, nalleja laukova, Kar98K on monen replica-ase-harrastajan mielestä se paras replica, jota on ikinä valmistettu.

Noh, aloin sitten huutelemaan ja käsiin on tällä hetkellä tarttunut kaksi kappaletta CMC:n Kar98k-kiväärejä sekä yksi Hudsonin valmistama Sten Mark II -paukkupyssy. Lämäilenkin tähän nyt sitten kuvia kyseisistä pyssyistä ja heitän väliin vähän jotain relevanttia kommenttia.

Kuvia klikkaamalla saat esiin suuremman version.
Kuva


CMC Kar98K
CMC:n kar98k on just eikä melkein. Mulla ei nyt tässä oo käsillä aitoa Mauseria, mutta voin aika varmuudella sanoa, että tämä pyssy ei aidosta heitä kuin lukon ja piipun sisällöllä.

Näissä kahdessa yksilössä on pieniä eroja, kuten tukin sekä lukon väritys ja joidenkin leimojen paikat. Tummempi pyssy on kaiken kaikkiaan vähän paremmassa kunnossa ja maksoinkin siitä muutaman satasen enemmän.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Varmistin sekä lataaminen ja ampuminen toimii ihan samalla tavalla kuin oikeassakin pyssyssä:

Kampa kiinni.
Kuva

Patruunat sisään.
Kuva

Kampa pois ja lukko eteen.
Kuva

Vedetään liipaisimesta.

Lukko taakse.
Kuva

Hylsy lentää mäkeen.
Kuva

Sitten vähän juttua aseen toimintatavasta ja itse hylsyistä:
Japanilaiset paukkupyssythän käyttävät uudelleentäytettäviä hylsyjä, joissa itse paukkuina käytetään pieniä nalleja. Hylsyjen toimintatapa vaihtelee hieman, mutta yleisesti hylsyn läpi kulkee mäntä, jonka kärkeen nalli laitetaan. Aseen pesässä, piipun alussa, on piikki, joka osoittaa aseen perää päin. Lukko työntää hylsyn nalleineen ihan piikin tuntumaan ja iskuri sitten iskee hylsyn perästä pilkottavaan mäntään, joka läimäyttää nallin piikkiin. Automaattiaseissa nallin voima työntää lukon taakse. Nykyisissä paukkuaseissa piippu on usein täysin tukittu, mutta vanhemmissa, kuten CMC:n Kar98K:ssa sekä tässä Hudsonin Sten Mark II:n ekassa versiossa on niin sanottu 'gas bypass', joka päästää pikkaisen kaasuja piipun tukkeen ohi, jotta sieltä piipun päästä hieman jotain pöllähtäisi.

Kuva

Alumiiniset männät pilkottavat hylsyjen suusta. Tuohon kärkeen se pieni nalli sitten asetetaan.
Kuva

Mäntä ulkona hylsystä. Huomaa männän musta o-rengas, joka estää sitä tippumasta hylsystä, mutta mahdollistaa muitenkin männän liikkeen hylsyssä.
Kuva


Hudson Sten Mark II (vanhempi versio)

Hudsonin Stenikin on lähes kokonaan terästä, lukuun ottamatta lukkoa sekä pesää, jotka ovat ilmeisesti jonkinlaista sinkkiseosta.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Lukko takana.
Kuva

Pyssy varmistettuna.
Kuva


Tässä kaikki tältä erää. Mulle pitäisi kohta saapua hylsyjä myös Steniin sekä itse nalleja, joten saatan jopa kuvata muutaman videon, jos kehtaan täällä sisällä paukautella. Ostoslistalla olisi myös CMC:n M1A1 Carbine.

Jos joku haluaa lisätietoa model guneista, kannattaa tsekata tämä sivusto: http://mp40modelguns.com/, sekä tämä keskustelulauta: http://mp40modelguns.forumotion.net/forum.htm.

Winters
Viestit: 13
Liittynyt: 03 Marras 2008, 19:52
Paikkakunta: Kuopio, Vehmersalmi
Viesti:

ViestiKirjoittaja Winters » 02 Maalis 2009, 18:26

Paljonko tuli hintaa yhteensä aseille?
Hi,Yo Silver!

Avatar
Korhonen
Etulinjan jäsen
Viestit: 1250
Liittynyt: 22 Syys 2007, 15:53
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

ViestiKirjoittaja Korhonen » 02 Maalis 2009, 18:31

Mitähän tuo olis. Jotain 1500 euron luokkaa. Nämä pyssyt on Japanissakin keräilyharvinaisuuksia. Näitä kun ei ole valmistettu jopa yli 30 vuoteen. Suht halvalla oon tähän asti päässyt. Toisen Mausereista olen jo myynyt, joten se lähtee kohta lentokoneella Suomea kohti, Bauerin hellään huomaan.

Mike
Viestit: 129
Liittynyt: 19 Loka 2007, 08:38
Paikkakunta: Järvenpää

ViestiKirjoittaja Mike » 02 Maalis 2009, 20:06

Aika hienoja, etenkin Sten...!

Helmut
Viestit: 7
Liittynyt: 11 Helmi 2009, 18:05
Paikkakunta: Tornio

ViestiKirjoittaja Helmut » 03 Maalis 2009, 12:41

Aika siistejä, varsinkin tuo tummempi Kar98 on aika håt.. minäkin tahdon! :D

Avatar
Ewald Koch
Michael Gaißmair
Viestit: 170
Liittynyt: 19 Loka 2007, 08:31
Paikkakunta: H:ki
Viesti:

ViestiKirjoittaja Ewald Koch » 03 Maalis 2009, 16:40

Hienoja, ei voi muuta todeta. Paukkuaseet ovat vissiin Suomessa ikäänkuin vähän unohdettu asia/harmaa alue, tarjonta on aika lähellä nollaa, myytävät aseet ovat joko dekoja tai sitten toimivia.
"Meine Ehre heißt Treue"
SS-Gebirgsjäger-Rgt 12
http://www.gaissmair.net

Avatar
Korhonen
Etulinjan jäsen
Viestit: 1250
Liittynyt: 22 Syys 2007, 15:53
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

ViestiKirjoittaja Korhonen » 03 Maalis 2009, 17:47

Hyvien paukkupyssyjen hinnat on vaan niin korkeella, jos niitä importtailee aasiasta asti ja onhan nää oikeesti aika epäkäytännöllisiä mettähommissa, kun käyttävät uudelleen ladattavia hylsyjä, jotka on itse asiassa aika helvetin kalliita monimutkaisuutensa vuoksi.

Isoissa renakting-maissa kuten USA:ssa ei paukkupyssyille ole tarvetta, koska oikeita aseita saa niin helposti ja niihin sitten blankkeja.

Tässä on pari brittiläistä firmaa, jotka myy Japanilaisia paukkupyssyjä:
http://www.modelguncollector.co.uk/
http://www.modelguns-worldwide.com/

Avatar
Dobbler
Etulinjan reservi
Viestit: 304
Liittynyt: 20 Loka 2007, 10:13
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

ViestiKirjoittaja Dobbler » 03 Maalis 2009, 19:36

Nyt vähän löyhästi aiheeseen liittyen, mutta minkäslaiseksi vehkeeksi laki lukee nuo uusvalmisteiset paukkuaseet?

Avatar
Korhonen
Etulinjan jäsen
Viestit: 1250
Liittynyt: 22 Syys 2007, 15:53
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

ViestiKirjoittaja Korhonen » 03 Maalis 2009, 20:43

'Starttiaseista' ainakin nuo suomalaiset kauppiaat puhuvat, kun myyvät noita eurooppalaisia paukkuaseita. Eiköhän ne samaan kategoriaan mene.

http://www.paukkurauta.fi/
http://www.dekoase.com/

Avatar
Peltola
Etulinjan jäsen
Viestit: 2060
Liittynyt: 19 Loka 2007, 02:04
Paikkakunta: Helsinki

Re: Terveisiä Japanista - CMC Kar98K + Hudson Sten Mark II

ViestiKirjoittaja Peltola » 09 Marras 2009, 12:55

Joo, tullissa sattui olemaan poliisi kun kävin noutamassa pyssyn. Ihmetteli innoissaan kui hyvä replika on ja kysyessäni totesi tosiaan, että täysin lupavapaa "starttiase, joskin ei ehkä juoksukisoihin sovi!" :P

Itse nalli on tosi onneton, samanlainen ku lapsuuden nallipyssyissä. Sellanen pieni poksahdus. Liian rivakas lukon toiminta välil sylkäsee hylsen ja männän eri suuntiin ulos. Lukko ei myöskään ole ihan 1:1 oikean kanssa, kun niitä ei voi vaihtaa keskenään (pitihän se kokeilla :D). Ajattelin katella, jos musketin nalleja joskus modais noihin sopiviksi, niitä kun löytyy meikäläiseltä yli 600 kappaletta eikä tuu ihan heti kaikkia ammuttua oikealla aseella... Kuitenkin hemmetin komea pyssy ja hyvä lisä kokoelmiin, alkaa oleen mausereita retroilupousailuun pienen ryhmän tarpeisiin :)
Etulinja


Palaa sivulle “Deaktivoidut, ampumakelvottomat sekä paukkuaseet”Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija